Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
  • Noordeinde 46
    2742 AD Waddinxveen
  • 0625288317

Kwekerij Vredebest

De Kwekerij

Kwekerij `Vredebest` is een productiebedrijf van Coniferen gekweekt in pot/container. Het bedrijf voldoet helemaal aan de strenge milieu-eisen die tegenwoordig gesteld worden. Zo wordt al het gietwater met de gebruikte meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, opgevangen en hergebruikt.

De geprofileerde teeltvloer is met een dikke kunststoffolie waterdicht gemaakt. Hierop is een ca.10 cm. dikke laag lava (4/16) aangebracht met afvoerdrainage, zodat het gietwater met de opgeloste stoffen niet meer in de bodem dringt of naar het oppervlaktewater wegstroomt, maar naar een centrale put wordt afgevoerd. Hierin staan twee krachtige electropompen, die het water naar het voorraadbassin stuwen. Het bassin bestaat uit twee compartimenten, een vuil -en een schoon water compartiment, met een totale inhoud van 12.000 m³.

De teeltvloer heeft een oppervlakte van 25.000 m². Het totale bedrijfsperceel is ca. 4 hectare. Hierin is ook de ruimte voor het woonhuis, de paden, en de bedrijfsruimte meegerekend plus de wateropslag.

De kwekerij is gelegen aan het Noordeinde te Waddinxveen in de Polder Achterof. Dit is een voormalige droogmakerij waarin in vroeger jaren een grote boerenhoeve gevestigd was, die de naam ‘Vredebest’ droeg. Op oude polderkaarten komt deze naam dan ook altijd voor. Gelet op de historische waarde, hebben we ervoor gekozen om de kwekerij de naam te geven die ze nu draagt. De kwekerij is zeer goed bereikbaar, ook voor groot transport en is centraal gelegen naast Greenport Boskoop. Door de ligging gelden ook voor de Bloemenveilingen Aalsmeer en FloraHolland korte aanrijtijden, wat erg belangrijk is voor snelle aflevering van de planten.

Met vriendelijke groet,
Hendrik Hak


Deze kwekerij in het kort

Bloemenkwekerij:

Nee

Groenten / fruit kwekerij:

Nee

Verkoop aan bedrijven:

Ja

Verkoop van plantenbakken:

Nee

Bomenkwekerij:

Ja

Plantenkwekerij:

Ja

Verkoop aan particulieren:

Nee

VKC-keuring:

Nee